Новини
Інфраструктура

Хмельницькі комунальники власними силами капітально відремонтували тролейбус

Зовні він виглядає так, ніби щойно зійшов з заводського конвеєра. І готується вийти на маршрут №11а. Це – перший тролейбус, практично на 80% оновлений  працівниками комунального підприємства за кошти з міського бюджету.

«Враховуючи те, що в нас дуже великий брак кваліфікованих фахівців, таких як газозварювальників, кузовщиків, ми його відновлювали понад два роки. Повністю відновили кузов, обшивку всередині салона, поставили нові вузли та агрегати. Загалом ремонт обійшовся у 856 тисяч. Це на 500 тисяч менше, ніж вартість капітального ремонту, яку нам робили інші організації», – розповів директор КП «Електротранс» Віктор Паламарчук.

Три роки тому міська влада поставила перед собою стратегічну мету – стовідсоткове оновлення тролейбусного парку. За цей час за кошти з міського бюджету капітально відремонтували чотири тролейбуси. Це дешевше, аніж купувати новий транспорт. Втім, щороку в депо старі відновлюють практично з брухту та купують нові тролейбуси.

Наразі придбано 19 нових машин, які вже працюють на маршрутах. Цього року придбають ще 10: п’ять очікують до кінця серпня, і п’ять – у жовтні. Це будуть тролейбуси на автономному ходу. Тобто, загалом Хмельницький матиме 29 нових машин.

«Далі ми так само цими трьома напрямками будемо йти: нові, капремонти і ремонти силами КП «Електротранс». Можна сказати, що це тролейбус, який випустив сам «Електротранс» для мешканців міста», – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Саме він став першим пасажиром оновленого тролейбуса, який зможе працювати на маршрутах міста ще до 10 років. Тим часом у цеху «Електротрансу» наразі готуються до капітального ремонту ще двох машин.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS