Новини
Події

З паспортами, мотоциклами та синьо-жовтим настроєм у Кам’янці відзначають День Державного Прапора

23 серпня розпочалося в Кам’янці-Подільському яскраво та урочисто – разом зі всією Україною місто приєдналося до відзначення Дня Державного Прапора. Свято зібрало жителів і гостей міста в Європейському сквері.

“Національний стяг – це не просто основний символ країни. Під ним воювали мільйони українців, за нього віддали свої життя тисячі громадян. А за останні кілька років на Сході України ми втратили ще й 16 кам’янчан, в яких попереду було все життя. Тому, в першу чергу, це свято гордості за український народ, незламності духу та волі до перемоги. Це данина пам’яті нашим предкам, які упродовж століть боролися за незалежність України, – зазначив міський голова Михайло Сімашкевич.

Усіх, хто поліг під синьо-жовтим стягом, присутні вшанували хвилиною мовчання. Квіти до пам’ятних знаків героям Небесної Сотні, меморіалу Пам’яті героїв АТО, погруддя Кобзаря та могил загиблих бійців поклали представники міської ради та Молодіжної ради, депутати, військові.

Традиційно цього дня міський голова привітав також і юних мешканців міста, яким виповнилося 16 років. Паспорти громадянина України отримали 10 кам’янчан.

А ще був патріотичний флешмоб від байкерів міста, які проїхалися сквером по вулиці Огієнка.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS