Новини
Суспільство

Хмельницьку АЕС з робочим візитом відвідав Президент ДП «НАЕК Енергоатом»

29 серпня на Хмельницькій АЕС з робочим візитом перебував президент НАЕК Енергоатом Юрій Недашковський. Під головуванням Президента відбулася нарада з питань відновлення працездатності турбогенератора енергоблока №1 ХАЕС.

Нагадаємо, що згідно із графіком пуску першого енергоблока Хмельницької АЕС 14 серпня 2019 року при виконанні програми пускових операцій виявлено несправність допоміжних систем генератора, систем водневого та водяного охолодження, підвищення віброшвидкості на підшипниках турбогенератора, внаслідок чого випробування було зупинено.

За результатами попередньої дефектації вирішено провести модернізацію та ремонт на резервному статорі генератора, який після переведення в процес модернізації за технологією фірми ALSTOM, перебуває на території проммайданчика Хмельницької АЕС з 2010 року Зараз на ньому проведено демонтаж обмотки, ведуться роботи на нажимних плитах, системі охолодження стрижнів. Після закінчення модернізаційних робіт буде виконане вкладання обмотки. Також було виявлено пошкодження на роторі. Це вимагає проведення його очищення і виконання робіт для відновлення працездатності.

Спеціалістами Хмельницької АЕС розроблені графіки проведення основних робіт під час ремонту турбогенератора персоналом ВП АРС, які будуть виконувати модернізаційні роботи на статорі. Розроблені також деталізовані графіки виконання робіт. Щоденно під керівництвом головного інженера ХАЕС проводяться наради з керівниками і спеціалістами, які відповідають за ремонт визначеного обладнання.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS