Новини
Суспільство

У Старокостянтинові вшанували полеглих захисників України

29 серпня назавжди залишиться в сучасній історії України трагічним днем. Саме під час виходу з оточеного Іловайська 29 серпня 2014 року по так званому «зеленому коридору» російські бандити підступно з танків та артилерії розстріляли колони українських захисників – військових, добровольців та працівників МВС. Сотні сімей не дочекались додому своїх рідних – синів, чоловіків, батьків. Більше десяти патріотів знаходяться у ворожому полоні і до сьогодні.

Гинули патріоти і у важких кровопролитних боях за Луганський та Донецькі аеропорти, в битві за Дебальцеве, захищаючи Мар’їнку і Маріуполь та на Світлодарській дузі.

В важких позиційних боях гинуть українські військові виконуючи свій військовий обов’язок і сьогодні, у тому числі і під час численних режимів припинення вогню.

Сьогодні, 29 серпня, у Старокостянтинові пройшли заходи з вшанування Дня пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. На території військової частини А4009 військові гарнізону, родини загиблих та громадськість міста вшанували пам’ять військовослужбовців частини, які полягли захищаючи Україну. Далі колона пішою ходою вирушила через все місто до Меморіалу Слави. Там військові капелани бригади тактичної авіації імені Петра Франка провели поминальний молебень за полеглими захисниками та поклали квіти до панно «Навіки в пам’яті». Сімнадцять разів бив дзвін на згадку про сімнадцять полеглих старокостянтинівців…

Після панахиди ветерани війни та представники родин загиблих відвідали та поклали квіти до могил полеглих воїнів на міському кладовищі.

 

Сергій Жмурко. Фото автора.

#АрміяInform_Хмельницький.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS