Новини
Суспільство

На Хмельниччині відкриють монумент жертвам Голокосту

На Хмельниччині поблизу Ізяслава 11 вересня відкриють монумент жертвам Голокосту на місці масового вбивства  євреїв. Про це повідомляється на сайті РДА.

Захід відбудеться 11 вересня  2019 року о 13.00 на місці масового вбивства  євреїв у лісі по дорозі від міста Iзяслав до села Білеве.

Цей меморіал є другим у черзі монументів, що фінансуються розташованим у США Фондом Цаля Каплуна (TKF) з метою шанування жертв Голокосту та забезпечення того, що жахи Голокосту не забуватимуться.

Взяти участь у меморіальному заході зголосилися представники ряду дипломатичних представництв іноземних держав в Україні, лідери значних єврейських організацій України, равини численних конгрегацій.

12 вересня 2019 року о 10.00 в приміщенні Ізяславського районного історико-краєзнавчого музею (м.Ізяслав, вул.Шевченка 40А, Ізяславський районний будинок культури) відбудеться церемонія підписання Меморандуму про співпрацю Фонду Цаля Каплуна (США) із Ізяславською районною державною адміністрацією, Ізяславською районною радою, Ізяславською міською радою.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS