Новини
Події

До військової частини на Хмельниччині намагались проникнути “невідомі”

До військової частини на території Старокостянтинівського району намагались проникнути сторонні особи. Такий задум антитерористичних навчань, здійснених координаційною групою Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України, повідомляється на сайті РДА.

У заході, окрім оперативників СБУ, взяли участь співробітники ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.

“Головне завдання тренувань – перевірка готовності до протидії диверсійним та терористичним загрозам суб’єктів боротьби з тероризмом, а також відпрацювання їхньої професійної взаємодії”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до задуму та з метою з’ясування реального стану захищеності стратегічного об’єкта була здійснена спроба проникнення та несанкціонованого перебування сторонніх осіб у трьохкілометровій забороненій зоні в/ч. Добовий наряд в/ч зреагував належним чином на можливу небезпеку та діяв згідно з інструкціями.

За результатами здійснення заходів координаційна група Антитерористичного центру дала оцінку стану захищеності та безпеки об’єкта і відзначила злагодженість дій всіх учасників тренувань.

На Хмельниччині встановлено «СИНІЙ» рівень небезпеки, що означає потенційний, рівень терористичної загрози. Тож подібні тренування, ініційовані СБУ, систематично проводяться на різних об’єктах інфраструктури нашого краю, щоб налагодити досконалу схему реагування на надзвичайні події та уникнути можливих негативних наслідків.

Служба безпеки України закликає громадян бути пильними та інформувати правоохоронців про залишені без нагляду підозрілі предмети або транспортні засоби, виявлені зброю чи вибухові пристрої, а також про факти прибуття та перебування у регіоні підозрілих осіб. Для цього в Управлінні СБУ у Хмельницькій області постійно діють телефони гарячої лінії: (0382) 65-72-73, 65-12-57.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS