Новини
Екологія

Хмельничани поїдуть на міжнародний марш за клімат в Україні

У Києві 20 вересня о 13:00 біля Кабміну стартує Міжнародний марш за клімат в Україні. Він має об’єднати держави, міста та всіх активних громадян навколо екологічних проблем, що спричиняють руйнівні зміни клімату на планеті. Його учасниками стануть хмельницькі активісти – комадна громадської організації “Хмельницький енергетичний кластер”. Хмельничани збираються на київський марш аби доєднатися до всесвітнього молодіжного руху за безпечний клімат – #GlobalClimateStrike, що ініціювала шведська школярка Грета Тунберг. 

“Хмельницький і його жителі мають право на безпечне середовище життя: чисте повітря, сприятливі погодні та кліматичні умови для розвитку господарства і соціального благополуччя. Сьогодні місто має все ті ж екологічні проблеми, що й і вся країна: залежність від викопного палива і тарифів на енергію, не розвинений екологічний громадський транспорт. Працюючи з містом, ми усвідомлюємо, що структурні зміни мають починатися в Уряді та “просуватися” у міста. Саме тому 20 вересня, ми разом з усім світом вимагатимемо дієвої та негайної кліматичної й екологічної політики держави”, – зазначає Світлана Каритун, координаторка проектів ГО “Хмельницький енергетичний кластер“.

Такі події водночас відбудуться у 150 країнах світу та приурочені до спеціального саміту ООН із питань клімату, що відбудеться 23 вересня у Нью-Йорку. На ньому лідери з понад сотні країн зберуться аби обговорити правила та зобов’язання держав по скороченню викидів вуглекислого газу в рамках міжнародної Паризької угоди. Все це аби протидіяти глобальному потеплінню, що спричиняє руйнівні погодні катаклізми у світі.

Кожен може долучитися до події. Зареєструватися на український кліматичний марш від команди хмельничан можна тут.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS