Новини
Політика

Проти “кота в мішку”: хмельницькі активісти звернулись до Президента через нове призначення

Громадськість Хмельниччини звернулась із відкритим листом до Президента України Володимира Зеленського через призначення нового голови ОДА. Звернення опубліковане на сторінці Рада Реформ Хмельниччини – РРХ.

Як йдеться у дописі, останні декілька тижнів топовою темою обговорення на Хмельниччині є призначення голови облдержадміністрації. Громадськість обурює, що на цю посаду претендують особи з неоднозначним політичним минулим, а на посаду їх призначають “кулуарно”.

“Через відсутність офіційної інформації про кандидатури на посаду керманича області громадськість Хмельниччини позбавлена можливості обговорити цих осіб та оприлюднити наявні факти щодо їх професійних якостей. Рада Реформ Хмельниччини – РРХ, як коаліція громадських організацій, підтримує ініціативу колег із Харківської області та звертається до вас, Володимире Олександровичу, з проханням зробити цей процес обговорення та призначення публічним. На жаль, Хмельниччина має провальний досвід обрання «котів у мішках» за протекцією політичного бомонду. Ми втомилися від політичних ігрищ навколо призначення керівного складу у різних структурах області”, – йдеться у зверненні.

Як вважають підписанти, залучення громадськості Хмельницької області дозволить обрати гідну кандидатуру на керівні посади обласного рівня, насамперед голови облдержадміністрації.

“Ми віримо, що нас буде почуто! Давайте зробимо це разом!” – звертаються активісти.

Звернення уже підписали: Коаліція Рада Реформ Хмельниччини, Польська-Українська асоціація спільна Європа Хоцень-Хмельницький, Жіночий Антикорупційний Рух, Подільське екологічне товариство. Звернення відкрите до підписання громадським середовищем області.

Зазначимо, що Володимир Зеленський звільнив з посади голови ОДА “герегівця” Вадима Лозового ще 11 червня. За інформацією з вільних джерел, на розгляд КабМіну вже подали кандидатуру майбутнього голови Хмельницької ОДА. Ним має бути Сергій Ткачук – сіра конячка нардепа Гереги, головний тендерний консультант та заступник голови облдержадміністрації.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS