Новини
Суспільство

Бургер замість макаронів: школи на Хмельниччині перейшли на нову систему харчування

У школах Славутчини почали готувати страви для дітей за рецептами від шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Про це повідомляється на сторінці ГО “Рідна Славутчина” у Фейсбуці.

“У школах Славути почали готувати страви для дітей за збіркою рецептів від шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Страви від відомого кухаря вже спробували учні ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 м. Славути Хмельницької області”, – йдеться у повідомленні.

Як розповіли у навчальному закладі, сьогодні незвичною, проте дуже смачною, була страва запозичена з Німеччини – «Бургер». У її основі – запашна булка та котлета, а також овочі із соусом, що роблять страву соковитою. Діти із задоволенням смакували бургерами.

Зазначимо, що цього літа у пришкільному таборі Нетішина вже готували бургери, ньокі, салат з капустою та насінням. Все спрацювало завдяки тому, що у ЗОШ №4, при якій знаходиться табір, дуже грамотно підійшли до втілення нової програми харчування. Там змінили не лише меню, але й підхід до подачі страв та оформлення. 

Також з 1 вересня на нову систему харчування за збірником рецептів шеф-кухаря Євгена Клопотенка планували перейти всі хмельницькі школи.

Як пише BBC, український шеф-кухар Євген Клопотенко розробив і затвердив у МОЗ і Держспоживслужбі новий збірник рецептів для шкільних їдалень. Ті самі продукти, та сама вартість, але приготовані страви по-іншому. У меню, крім звичних салатів із буряка та борщу, є салат “Табуле”, кебаб, пюре з імбиром, бланманже та пудинг.

“Тепер справа за школами і батьками”, – каже пан Клопотенко. Він виклав збірку рецептів у відкритий доступ і розробив покрокову інструкцію для переходу на нове харчування.

У кількох регіонах України вже почали готувати за рецептурою пана Клопотенка.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS