Новини
Кримінал

У Хмельницькому погорів на хабарі крупний чиновник

Посадовець вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень від об’єкта торгівлі харчовими продуктами за невжиття заходів за виявленими під час перевірки порушеннями.

Оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області, детективи слідчого управління Поліція Хмельницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури 11 вересня викрили протиправну діяльність заступника начальника відділу Хмельницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області.

Як встановили правоохоронці, посадовець вимагав від суб’єкта підприємницької діяльності області хабар у сумі 10 тисяч гривень за залагодження питання щодо не притягнення останнього до відповідальності та невжиття заходів щодо накладення штрафних санкцій за виявлені порушення вимог Закону України «Про захист прав споживачів» під час здійснення перевірки об’єкту торгівлі харчовими продуктами.

Після отримання фігурантом неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч гривень його було затримано в службовому кабінеті.

Посадовця Хмельницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Заходи з викриття та затримання посадової особи проводилась за участі працівників УСБУ в Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS