Новини
Суспільство

Нетішин заполонили “наркотичні” графіті

У Нетішині позбуваються графіті, що рекламують наркотики. Про це у Фейсбуці повідомляє відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Як повідомляється, минулого тижня за ініціативи інспекторів ювенальної превенції Нетішинського відділення поліції за підтримки міської влади та громадських організацій в нашому місті розпочали боротьбу із новою напастю. Йдеться про масові графіті у вигляді електронних скриньок анонімних розповсюджувачів наркотичних речовин, які працюють у Нетішині.

Фасади будинків і зупинки розмальовують невідомі, аби прорекламувати небезпечні наркотичні речовини. Відтак, було прийнято спільне рішення – розпочати боротьбу з поширенням у місті забороненої реклами. Організатори акції вважають, що проблема поширення реклами продажу наркотиків онлайн набула загрозливих масштабів, тож для того, аби це побороти, потрібно об’єднувати зусилля різних структур, організацій та активістів.

«Ми спостерігаємо, як на вулицях нашого міста активізувались люди, які поширюють продаж наркотичних речовин в мережі Телеграм. Написи на фасадах будівель та зупинках щоразу поновлюються і збільшуються у кількості, навіть після того, як їх зафарбовують. Що важливо, найбільшу кількість подібних написів можна побачити біля шкіл міста, що створює додаткову загрозу, адже підлітки навіть не знаючи, що це означає починають цікавитись можливістю придбати наркотики, тому ми активно продовжуємо боротьбу з рекламою, – розповіла інспектор ювенальної превенції Нетішинське Відділення Поліції Тетяна Савчук.

Варто зазначити, що перед тим як розпочати акцію, усі дії були погоджені з відповідними структурами, а також з головами ОСББ. Акція продовжується. Долучайтеся до організаторів, за детальною інформацію звертайтесь за телефоном 067 967 29 48.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS