Новини
Кримінал

Хмельницькі ДБРівці викрили масштабні зловживання посадовців митниці

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, викрили масштабні зловживання посадовців Житомирської митниці ДФС. Про це повідомляється на сайті правоохоронного відомства.

Як зазначається, керівнику відділу митного оформлення одного із митних постів та двом його підлеглим повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

“За даними слідства, керівник відділу митного оформлення та двоє його підлеглих здійснювали митне оформлення нафтопродуктів за недостовірною класифікацією. Як наслідок, оформлення товарів здійснювалось за заниженими митними ставками”, – розповіли у ДБР.

За результатами експертизи такі дії митників у 2019 році завдали держбюджету збитків на суму 900 тисяч гривень. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

У разі доведення вини підозрюваним митникам загрожує  арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS