Новини
Увага!

На Хмельниччині виявили випадок зараження на сказ

Як повідомляє сайт Старосинявської громади, вчора, 18 вересня, на вулиці Гвардійській (мікрорайон Браток)  у  смт. Стара Синява  було зафіксовано випадок захворювання свійської тварини на сказ.

З метою запобігання захворюванню  на сказ  сьогодні з 07.00 ранку лікарі Старосинявської районної державної лікарні ветмедицини   здійснюють подвірний обхід та вакцинацію домашніх тварин.

Нагадаємо: сказ – особливо небезпечне інфекційне захворювання, спільне для тварин і людей, яке  характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи і закінчується смертю.

Джерелом збудника сказу є хворі на сказ тварини, які виділяють вірус зі слиною через покуси, ослиненя, подряпини, вражаючи здорових тварин та людей.

За інформацією Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України, у Хмельницькій області протягом 8 місяців 2019 року за медичною допомогою щодо покусів звернулась 21 особа. З них покусаних домашніми собаками – 9 осіб, домашніми котами – 6, бродячими котами – 1, щурами –2, ондатрою –1, їжаком –1. Курс антирабічних щеплень було призначено 5 особам.

Пам’ятайте, сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, – закликають ветлікарі.

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS