Новини
Екологія

На ринках Хмельниччини продовжують торгувати незаконно видобутими біоресурсами

За інформацією державних інспекторів Хмельницького рибоохоронного патруля, з 11 по 18 вересня 2019 року на водоймах Хмельниччини було зафіксовано 13 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Загалом складено одинадцять протоколів, формлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 82 кг риби та 29 од. заборонених знарядь лову.

У порушників вилучено 5 кг водних біоресурсів та 10 одиниць заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 255 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 3 400 грн», – повідомив заступник начальника – начальник відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Олег Атаманчук.

Зокрема 13 вересня державні інспектори зафіксували грубе порушення правил рибальства на р. Случ, в межах с. Воронківці Старокостянтинівського району. Там за допомогою ятера громадянин виловив 37 екз. карася сріблястог, завдавши водним біоресурсам збитків на 629 грн.

Чотирма днями пізніше рибпатрульні викрили порушника, який здійснював вилов риби сіткою поблизу Кам’янця-Подільського. Чоловік вполював 10 екз. карася сріблястого та 2 екз. окуня. Завдані збитки становлять 204 грн.

На цих осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до районних судів за місцями скоєння правопорушень. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Також протягом тижня рибоохоронний патруль задокументував два факти незаконного збуту водних біоресурсів. Порушення зафіксували на ринках Красилова й Старокостянтинова. Зокрема було вилучено 2,3 кг річкового раку, 10 кг коропа (сазана), 2 кг щуки.

За вказаними фактами складено адміністративні протоколи за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали готуються для передачі до районних судів за місцями скоєння правопорушень.

Управління Держрибагентства у Хмельницькій області просить повідомляти про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби за телефоном гарячої лінії  (068) 384-98-10.

Довідково:

З 1 серпня по 30 вересня в Хмельницькій області встановлена  заборона  на вилов раків. Вона пов’язана із другою линькою раків. За вилов раків у зазначений період на порушника може чекати адміністративна відповідальність, як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф – 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф – від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів).

Крім штрафу за незаконний вилов, правопорушник має компенсувати за один незаконно виловлений екземпляр річкового рака 25,5 грн.

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS