Новини
Армія

Лише кожен 25-й потенційний строковик Хмельниччини піде цієї осені до війська

Про це вчора, 20 вересня, на брифінгу для представників ЗМІ регіону повідомив заступник начальника відділу комплектування та призову Хмельницького обласного військового комісаріату майор Микола Голік.

До призову, який триватиме із жовтня до грудня, ми почали підготовку одразу після завершення весняно-літнього. Це надзвичайно кропіткий процес, який триває в усіх наших військкоматах постійно. В Хмельницькій області наразі проживає майже 24 тисячі юнаків призовного віку, близько 9 тисяч з них мають звільнення чи відстрочки. Отже, лише кожен 25-й потенційний строковик піде в армію, і це не враховуючи ще одну категорію – за власним бажанням можуть служити у війську хлопці, яким виповнилося 18 років, – підкреслив офіцер.

А таких в області, кажуть у військкоматі, чимало. Загалом, Хмельниччина завжди вирізнялась з-поміж решти регіонів солідною кількістю дислокованих тут військових частин та патріотично-налаштованого суспільства.

Цієї осені з Хмельницької області до війська буде призвано 590 юнаків.

До Збройних Сил України ми відправимо 365 осіб, в Національну гвардію підуть служити 175 краян, у прикордонники і до Державної спеціальної служби транспорту призвемо однакову кількість – по 25 осіб, – зазначив майор Голік.

Відправка команд призовників до війська відбудеться вже 7 жовтня. Першими до навчальних центрів Збройних Сил України відправлять 201 подолянина. Вже після тримісячного навчання і отримання солдатами відповідного рівня підготовки за дефіцитними військово-обліковими спеціальностями їх направлять до військових частин.

На завершення брифінгу офіцери військкомату в чергове акцентували увагу на тому, що військовослужбовці строкової служби, які будуть призвані до Збройних Сил України та інших військових формувань, не проходитимуть службу в районі проведення операції Об’єднаних сил, а служитимуть виключно у пунктах постійної дислокації військових частин.

Андрій Агєєв.

АрміяInform_Хмельницький.

Фото автора.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS