Новини
Суспільство

На Хмельниччині знову грубо порушили правила рибальства

20 вересня хмельницький рибоохоронний патруль “впіймав на гарячому” рибалок, які здійснювали незаконний вилов риби забороненими знаряддями – трьома сітками. Інцидент стався на річці Південний Буг в межах смт Летичів Летичівського району. Порушники встигли виловити: карася сріблястого – 29 штук., та по одному товстолобу, лящу, судаку та плітці. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 1 513 грн, повідомляє прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля.

На порушників складено адмінпротоколи, незаконно добуті водні біоресурси вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду за місцем скоєння правопорушення.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. У громадянина вилучили хватку та 22 рибини (14 окунів та 8 пліток). Збитки оцінюють у суму 918 грн. Адмінсправу буде направлено до Летичівського районного суду Хмельницької області для притягнення порушника до відповідальності.

Нагадаємо, в управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби можна повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація: Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр судака становить 510 грн, товстолоба – 255 грн.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS