Новини
Суспільство

На Хмельниччині волонтери перетворили стару зупинку на “візитівку” села (ФОТО)

У селі Солобківці небайдужі реконструювали зупинку та розмалювали її. Про це повідомляється на сайті селищної ради. Як зазначається, розфарбована в українському стилі зупинка стала справжньою “візитівкою” села. 

Зупинка розташована на перехресті доріг державного значення Н03 сполучення “Житомир-Хмельницький-Чернівці” та обласного значення Т2315 сполучення “Віньківці-Ярмолинці-Хмельницький” при в’їзді в с. Солобківці. Вона встановлена ще наприкінці 70-х років і звичайно, що обласний автодор підтримував належний стан зупинки, але споруда вже за стільки років фізично застаріла, частково поруйнувалася та потребувала якісного ремонту.

Працівники Хмельницького облавтодору замінили покрівлю і через брак фінансування роботи призупинилися, тоді до справи взялися працівники Солобковецької громади. Штукатурними та облицювальними роботами займалося КП Побут-Сервіс разом з штатними працівниками сільської ради, малярними роботами та покраскою займалися дівчата з відділу освіти ОТГ і художній відділ Солобковецької дитячої музичної школи.

“Усередині зупинки на стіні зобразили образ традиційної української гостинності, поновили лавочки, встановили щит для оголошень та реклами, основу зупинки застелили бруківкою, а на даху встановили нову чотирьох метрову табличку з гербом та написом Солобківці”, – розповіли в ОТГ. 

Також біля зупинки встановили сміттєвий бак, розмальований наближено до петриківського розпису.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS