Новини
Суспільство

Чим завершаться «газові бої» у Шепетівці?

Напередодні сезону холодів  житло близько тисячі шепетівчан, які мешкають у 58 будинках, виявилось відключеним від від системи централізованого опалення.

Як повідомляє Шепетівська міська рада, співробітники ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» через нібито економічно невигідне обслуговування  відрізали в цих будинках крани, а місцями й труби.

Такі дії підриємства-боржника обурили і містян, і владу. Починаючи з 2015 року, міська рада судиться з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Сьогодні його борг становить вже 70 млн гривень і, за ухвалою рішення апеляційного суду Рівненської області, підприємство має передати своє майно в  комунальну власність Шепетівській міській раді.

Попри це «Шепетівка Енергоінвест» псує не належне вже йому майно, ускладнюючи його подальшу експлуатацію. Отож  на підставі звернень містян і влади правоохоронними органами було відкрито кримінальне провадження за статтею 270-1 частина 1 (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства, якщо це призвело або могло призвести до неможливості експлуатації, порушення нормального функціонування таких об’єктів, що спричинило небезпеку для життя чи здоров’я людей або майнову шкоду у великому розмірі).

Та поки виконавча служба змушує «Шепетівку Енергоінвест» до передачі тепломереж, невблаганно насувається початок опалювального сезону. Міська влада мереж іще не отримала, а підприємство – не передало. Тому, хто ж забезпечить жителів міста теплом, наразі невідомо.

Шепетівський міський голова Михайло Полодюк каже:

Як нам пояснили у виконавчій службі, в них є три дні на внесення відомостей до реєстру. Після цього, ще десять днів буде на добровільне виконання рішення суду. Якщо ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не передасть майно добровільно — розпочнеться процедура штрафних санкцій, а потім відкриття кримінальної справи. В цьому разі процес затягнеться до початку опалювального сезону. Тому, невідомо, хто має почати в Шепетівці опалювальний сезон. Зараз на це питання ніхто не може дати відповідь. Окрім того, договорів і номінацій від НАК «Нафтогаз України» немає ні в кого. Зараз мала б тривати підготовка житлового фонду, а вона не проводиться. Навпаки, відрізаються будинки від системи тепломереж. Сьогодні мешканці поскаржились, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» відрізала ще два будинки. Якби це була середина літа це була б інша справа, а так кожний день важливий».

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS