Новини
Кримінал

«Дівчачі розбірки» на Віньковеччині врегульовував районний суд

Віньковецький районний суд виніс вирок 18-річній жительці села на Віньковеччині, визнавши її винною в нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (частина 1 статті 122 Кримінального кодексу України) та покарав її 6 місяцями позбавлення волі й стягнув з неї понад 11 тис грн моральної і матеріальної шкоди. Однак від реального відбування покарання звільнив на 1 іспитовий рік, поклавши на неї обов’язки, зокрема, протягом місяця з дня набрання цим вироком законної сили попросити публічно в будинку культури с. Зіньків Віньковецького району пробачення у потерпілої.

Утім, до цього часу публічно вибачитися засудженій не вдалося. Як пояснив у суді старший інспектор місцевого центру пробації, потерпіла ігнорує вимогу прийти до будинку культури. Тому він подав до суду клопотання з проханням змінити покарання в частині обов’язку публічно вибачитися в будинку культури.

Враховуючи, що потерпіла проігнорувала вимогу інспектора з питань пробації, який доклав належних зусиль для виконання вироку суду за участі обвинуваченої, суд, відповідно до ч.5 ст. 164 КВКУ, задовольняє його клопотання та змінює умову призначеного покарання з вибачення публічно в будинку культури с. Зіньків Віньковецького району, на вибачення публічно в районній газеті «Сільські новини», – ідеться в ухвалі Віньковецького районного суду, яка ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, події, через які дівчині потрібно вибачатися, розгорнулися в лютому минулого року в будинку культури с. Зіньків Віньковецького району. Засуджена влаштувала потерпілій розбірки, бо приревнувала її до свого хлопця. Як наслідок – у тієї медики констатували тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS