Новини
Кримінал

На Хмельниччині підрядник привласнив 400 тисяч грн на ремонт доріг

На Хмельниччині судитимуть керівника підприємства, який привласнив 400 тис грн, виділених з бюджету на ремонт доріг. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

“У межах досудового розслідування кримінального провадження, проведеного за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділом Старокостянтинівського відділу Головного управління Національної поліції в області,  встановлено факт привласнення бюджетних коштів, виділених на проведення ремонту доріг місцевого значення”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до договорів підряду, укладених між приватним підприємством та сільськими радами, підприємство за понад 1,7 млн грн було зобов’язане виконати поточний ремонт доріг у двох селах Старокостянтинівського району. Однак, не виконавши усіх ремонтних робіт у повному обсязі, підрядник склав завідомо неправдиві акти про їх проведення. 

“Завищивши обсяги виконаних робіт, підрядник заволодів бюджетними коштами на суму близько 400 тис грн”, – кажуть у прокуратурі.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном, яке було ввірене особі, вчинене у великих розмірах), ч.ч. 1, 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Старокостянтинівського районного суду.

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS