Новини
Суспільство

У Хмельницькому школярів примусово зігнали на екологічний страйк

Кілька сотень дітей у Хмельницькому примусово зігнали на страйк за клімат. Про це у Фейсбуці пише місцевий активіст і блогер Андрій Попик.

Як пише Андрій Попик, добровільно на страйк прийшов десяток людей, а решта кілька сотень, в кращих радянських традиціях, були приведені вчителями за рознарядкою департаменту освіти, за що активісти висловлюють подяку департаменту.

“Це було просто неймовірне видовище:

  • багато дітей взагалі не розуміли, що це за захід;
  • багато назвали, що це “екострайк”, але не знали які вимоги страйку і до кого взагалі, знизували плечима чи вигадували щось на ходу.
  •  дехто на запитання чи у нас вимоги до Гройсмана чи до Коломойського відповідав, що до Гройсмана, дехто називав Коломойського, дехто Зеленського.
  •  частина шкіл прийшли зі своїми плакатами, частині видавали організатори. По закінченню страйку були веселі голоси вчителів: ДІТИ, ЗДАЄМО ПЛАКАТИ!!!
  • якась школа прийшла на екострайк з ЗАЛАМІНОВАНИМИ плакатами (робили їх разом з вчителькою);
  • організатори зі сцени розказують про відмову від пакетиків в супермаркетах, а біля них лежать принесені ними целофанові кульки.
  • була невеличка група тих, хто прийшов добровільно та ідейно. З ними було неймовірно цікаво поспілкуватись, і почути їх позиціЮ”, – пише блогер.

Як додає Андрій Попик, переважна більшість дітей на тому “страйку” – щирі, добрі, з ясними очима. “Але чи не посіємо ми в них зневіру ось такими примусовими “страйками”, які схожі на мітинг бюджетників за якусь чергову Партію Регіонів? І чи не є отакий “фейковий страйк” (він я так розумію відбувався за організаційно-фінансової підтримки руху 350.org) – політтехнологією, що показує ніби масовість дитячих протестів за Ґрету Тунберґ по всьому світу?”, – питає активіст.

Опубліковано Andriy Popyk Субота, 28 вересня 2019 р.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS