Новини
Армія

Парад медалей для військових інструкторів із Канади влаштували на Хмельниччині

У Кам’янці-Подільському нагородили військовослужбовців Навчальної групи військових інженерів Збройних сил Канади спеціальною медаллю командира Об’єднаної тактично-оперативної групи України операції ЮНІФАЄР «За участь в операції ЮНІФАЄР». Про це повідомляє armyinform.com.ua.

Як зазначається, медалі своїм підлеглим вручав особисто командир Об’єднаної тактично-оперативної групи підполковник Фредерік Коте. 

“Сьогодні ми нагороджуємо наших канадських військовослужбовців медаллю за службу в місії. Ми святкуємо співпрацю та історію солідарності не лише між спеціалістами цієї галузі, а й співпрацю між нашими країнами. Військові вже готові повертатися до своїх домівок, проте співпраця буде так само тісною як завжди. Прибуття канадських військових інструкторів-саперів нової ротації, що відбудеться невдовзі, ознаменує черговий новий потік енергії та ідей для подальшої плідної співпраці”, — підкреслив командир ЮНІФАЄР.

Генерал-майор Юрій Лукашик висловив щиру вдячність підполковнику Фредеріку Коте та його команді за розуміння, компетентність і професійний підхід до процесу підготовки фахівців із протидії саморобним вибуховим пристроям, а також подякував урядові, Збройним силам і всьому народу Канади за неоціненну підтримку, яку ми впродовж останніх чотирьох років отримуємо у прагненнях розбудови миру, демократії і цивілізованого розвитку України.

На завершення урочистостей Юрій Лукашик нагородив почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України «За заслуги перед Збройними Силами України» майора Жан-П’єра Ноеля, капітана Клаудіо Барріоза та старшого прапорщика Жиля Десландеса.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS