Новини
Події

Рибалку з електровудкою впіймали на Хмельниччині

Хмельницький рибоохоронний патруль викрив громадянина з електровудкою. Про це повідомляє прес-служба відомства.

“2 жовтня 2019 року під час рейду Хмельницьким рибоохоронним патрулем виявлено грубе порушення правил рибальства. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів із застосуванням електроструму. У результаті йому вдалося впіймати рака річкового – 3 екземпляри”, – повідомили рибоохоронці.

Порушення зафіксували на водоймі поблизу с. Антонівка Летичівського району. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 76,5 грн.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

На порушника оформили протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до суду.

Довідка. Залежно від потужності, електровудка діє у радіусі від 5 до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все живе – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Та риба, яка залишається живою, у майбутньому втрачає здатність нереститися. Після застосування електроструму водна ділянка стає нежиттєдайною, а риба та мікроорганізми гниють і перетворюють водойму в мертву зону на багато років. Детальніше інформацію про негативний вплив електровудки на водні біоресурси можна переглянути за посиланням.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS