Новини
Армія

Старокостянтинівські вогнеборці-авіатори демонструють чудеса мобільності

Відповідно до «Стандарту підготовки пожежних підрозділів» вогнеборці-авіатори Старокостянтинівської бригади тактичної авіації імені Петра Франка Повітряних Сил ЗСУ склали іспит на готовністьь до виконання завдань за призначенням.

Зокрема, перевірялись та оцінювались теоретичні знання й практичні навички з організації пожежної безпеки, тактико-спеціальної, пожежно-технічної, пожежно-профілактичної та пожежно-стройової підготовки вогнеборців.

Так при одяганні бойового одягу і спорядження та виїзді по тривозі до місця гасіння навчальної пожежі особовий склад підрозділу впорався швидше, ніж передбачено нормативами. Не підвела вогнеборців і спеціальна автомобільна техніка.

 Успішні дії старокостянтинівських пожежних – це результат цілеспрямованої, системної та копіткої підготовки відповідно до зазначених Стандартів протягом навчального року, – підкреслив начальник служби пожежної безпеки Західного територіального відділу пожежної безпеки підполковник Вадим Дурдас. – Особовий склад має великий практичний успішний досвід спільної роботи і з підрозділом місцевої ДСНС по гасінню пожеж”.

У серпні цього року представники підрозділу відвідали авіаційну базу НАТО у німецькому місті Рамштайн, де брали участь у спільних практичних навчаннях з американськими, литовськими та румунськими колегами. Досвід, набутий за кордоном, допомагає пожежним бригади тактичної авіації імені Петра Франка успішно виконувати свої професійні обов’язки і на військовому аеродромі.

 

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS