Новини
Суспільство

Як Президент України відповів на звернення старокостянтинівців щодо ремонту моста

Наприкінці вересня мешканці Старокостянтинова організувались в соцмережі та написали і відправили лист до Президента України з проханням посприяти у ремонті моста через річку Случ. Старокостянинівці також попросили Президента призначити перевірку виконання якості будівельних робіт та раціонального використання державних коштів під час ремонту мосту, повідомляє Старокостянтинів небайдужий. Звернення до Володимира Зеленського щодо ремонту моста підписали 158 мешканців міста.

У листі йдеться про наступне:

Шановний пане Президенте!

Звертаюся до Вас від імені громади міста Старокостянтинова за допомогою у вирішенні  проблеми, яка створена для жителів міста у зв’язку із довготривалим ремонтом мосту через річку Случ, що знаходиться на дорозі державного значення Н-03 Житомир-Чернівці-Тереблече.

Транспортне сполучення через міст перекрито з 15 листопада 2018 року і до цього часу немає ніяких зрозумілих термінів, коли закінчиться ремонт. За інформацією, озвученою на сесії міської ради міським головою М.Мельничуком, на міст 20 метрів довжиною минулого року було використано 12 млн. грн., а на цей рік виділено ще 28 млн. грн.

Завершення робіт вже декілька разів переносилося, а проект ще далекий до закінчення, при чому якість та масштаб робіт, на нашу думку, аж ніяк не відповідає озвученим витратам. 

Ремонт створює великі труднощі містянам, місто поділене на дві частини, втратилось належне сполучення з школами, швидкою допомогою, залізничним вокзалом. Значно ускладнено проїзд транзитному транспорту Київ-Хмельницький, Житомир-Хмельницький, Рівне-Хмельницький. Рух автотранспорту здійснюється об’їзною дорогою, а це близько 10 км. А сьогодні надійшла інформація, що перекриють також і об’їзну дорогу.

У той час як начальник Служби автодоріг Петро Гнидюк не один раз зазначав, що відкриття руху через міст у реверсному режимі по лівому проїзду планується у квітні місяці, а повністю завершити ремонт підрядник планує влітку 2019 року. Тоді як влітку, близько двох місяців роботи з ремонту взагалі були зупинені.

Також велике занепокоєння викликає ситуація з визначенням підрядника робіт. Двічі переможцем тендеру визнавалася київська фірма “МСУ-2”, яка, за інформацією пошукового ресурсу “Youcontrol”, має статутний капітал 100 грн. зареєстрована в травні 2014 р. на Андрія Коротича. За даними сайту “Наші гроші”, Коротич також володіє прописаним за тією ж адресою ТОВ «Мостобудівельна компанія МСУ», в якого переможець (“МСУ-2”) орендує всю техніку та обладнання. З липня 2015 р. це підприємство перебуває у стані санації через банкрутство. Його співзасновниками є Валентина Коротич, Світлана та Іван Глущенки, Юрій Масалов, Євген Міньковський, Валерій Шкурат, Іваненко Микола, а також Світлана Продівус – дружина екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продивуса, власника ПАТ «Мостобуд».

Ми цілком усвідомлюємо стан справ у країні і те, що у вас таких “мостів” тисячі, але складність даної ситуації змушує нас наполегливо просити Вашого особистого  втручання, просимо Вас:

1. Посприяти у завершенні ремонту мосту через річку Случ у м.Старокостянтинів Хмельницької області;

2. Призначити перевірку виконання якості будівельних робіт та раціонального використання державних коштів під час ремонту вищевказаного мосту. 

З повагою, жителі міста Старокостянтинів.

Відповідь від Офісу глави держави не забарилася. Адресована вона у Хмельницьку обласну державну адміністрацію. Текст листа:

Надсилаємо на розгляд (у частині питань, що належать до Вашої компетенції) колективне звернення, автори Худий С.М. та інші, що надійшло до Офісу Президента України. Про результати розгляду просимо повідомити заявників.

Чи допоможе вирішити проблему мешканців Старокостянтинова така відповідь Президента, покаже час.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS