Новини
Політика

У Нетішині закрили очі на кнопкодавство нардепки від “Слуги народу”

На 62-ій сесії Нетішинської ради депутати закрили очі на кнопкодавство нардепки від “Слуги народу”. Обранці не підтримали петицію щодо складання повноважень через кнопкодавство депутатки Верховної Ради від «Слуги народу» Олени Копанчук, котра представляє 189 округ. Про це повідомляє газета “Пост громадського контролю” у Фейсбуці.

Міський голова Олександр Супрунюк озвучив лист за підписом народної депутатки від округу Олени Копанчук, котра представляє провладну партію «Слуга народу».

«Наскільки нам відомо, до міської ради надійшла петиція щодо звернення до народного депутата з приводу неособистого голосування. Вважаємо, що вказана петиція не відповідає духу закону та реальним обставинам з наступних підстав.

Питання встановлення факту неособистого голосування народними депутатами України має бути порушене та вичерпане безпосередньо під час розгляду законопроектів у залі засідань Верховної Ради України в порядку, передбаченому частиною третьою статті 47 Регламенту Верховної Ради України, – йдеться у листі нардепки. – Крім того, Регламент Верховної Ради України не передбачає відповідальності за неособисте голосування народного депутата України, крім передбаченого частиною третьою статті 47 Регламенту Верховної Ради України вилучення Лічильною комісією картки відсутнього на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України та її передачі головуючому на пленарному засіданні.

Будь-якої правової відповідальності за неособисте голосування також не передбачено. Вважаємо, що питання є вичерпним та подальшим обговоренням не підлягає».

Власне, на відміну від обласної ради, нетішинські депутати не підтримали петицію від громади щодо складання депутатських повноважень Олени Копанчук.

Нагадаємо, Копанчук кнопкодавила менше ніж через годину після того, як спікер Ради Дмитро Разумков заявив про неприпустимість цього явища.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS