Новини
Армія

183 призовники з Хмельниччини підуть у першу відправку до Збройних сил України

На Хмельниччині 183 призовники з обласного збірного пункту підуть у першу відправку до Збройних сил України. Про це розповів начальник відділу комплектування та призову, заступник Хмельницького обласного військового комісара Олег Попович, йдеться у сюжеті UA: Поділля.

Герой сюжету – 22-річний мешканець Нетішина Максим Шуст має вищу освіту. До призову працював оператором на ХАЕС. В армії хотів служити з дитинства.

“Хотів бути в армії з дитинства. Я раніше був у Польщі, потім працював тут вдома, а коли прийшла повістка, із задоволенням пішов”, – каже призовник.

Інший призовник Михайло Самборський каже, після служби в армії відкриваються нові можливості. У нього диплом тракториста, тож отримав направлення в інженерні війська.

У цей день відправили призовників до Сухопутних військ України. Це перша відправка, з жовтня по грудень, цієї призовної кампанії до лав Збройних сил України планують відправити 590 призовників із Хмельниччини. Решту відправлять уже до інших видів військ: 175 – до Нацгвардії, 25 – до прикордонної служби і 25 до Державної служби спеціального транспорту та зв’язку.

Під час минулої призовної кампанії медичний огляд пройшли 3473 призовники. За словами члена комісії Олесі Панченко, найчастіше у молодих людей зустрічаються проблеми опорно-рухового апарату, погіршення зору, серцево-судинні захворювання. Кожен десятий непридатний до служби за станом здоров’я.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS