Новини
Суспільство

За що мер Хмельницького дякував депутатському корпусу

Під час 34-ї сесії Хмельницької міської ради народні обранці внесли зміни до бюджету міста на поточний рік. Перевиконання дохідної частини за перші три квартали дозволило збільшити видаткову частину бюджету. Тож основні видатки було вирішено направити на входження в зимовий період: понад 20 млн грн отримають комунальні підприємства теплопостачання й водопостачання.

Виділили також кошти на придбання земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного підприємства. Земельна ділянка площею 5,6 га розташована неподалік від діючого полігону твердих побутових відходів і буде придбана до кінця року.

На підвищення заробітної плати для педагогічних працівників дошкілля та позашкілля виділено понад 11 млн грн. Побачать підвищення заробітної плати також помічники вихователів та кухарі. Останніх у таких спосіб  мотивуватимуть добре готувати дітям.

Традиційно продовжиться будівництво об’єктів соціальної сфери, освітніх закладів, спортивних майданчиків, доріг. Сесією міської ради затверджена Програма розвитку та вдосконалення міського пасажирського транспорту Хмельницького на 2019-2023 роки. Документ передбачає зменшення кількості маршруток і збільшення великогабаритного та середньогабаритного транспорту, збільшення кількості тролейбусів.

Депутати міської ради внесли зміни по відшкодуванню по кредитних ставках місцевим виробникам. Фінансовий ресурс додали 19 місцевим підприємствам, які отримують відшкодування на залучення кредитів для створення робочих місць і ввезення обладнання.

Окрім того, сесія ухвалила положення про конкурсний відбір нових стартапів та рішення про проведення конкурсу з вибору керуючої компанії для індустріального парку «Хмельницький».

А ще міською радою була затверджена схема екологічної мережі міста.

«Це дуже важливий документ, який, по суті, закріплює велику кількість екологічних зон, які в подальшому будуть неможливими для забудови і будь-яких інших цілей, – повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Олександр Симчишин.

Не забули й про озеленення міста – виділили земельні ділянки під п’ять скверів та парків загальною площею понад 33 га.

Також депутати затвердили Інвестиційну програму «Хмельницьктеплокомуненерго», яка передбачає подальшу модернізацію підприємства, збільшили розмір персональної стипендіі для обдарованих дітей і визначили премії для найкращих педагогічних працівників міста.

На завершення роботи депутатський корпус міста одностайно ухвалив звернення до керівництва держави щодо «формули Штайнмаєра».

Загалом на сесії розглянули 91 питання порядку денного і низку звернень.

«Вчергове працювали максимально конструктивно та результативно. За що подяка усьому депутатському корпусу!» – проголосив   Олександр Симчишин.

 

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS