Новини
Суспільство

Неповага до осіб з інвалідністю обійшлася хмельничанину в 1020 гривень

Сьогодні на вулиці Соборна, що в обласному центрі, водій 1989 року народження здійснив зупинку автомобіля Lanos на місці, що призначене для зупинки осіб з інвалідністю.

На 30-річного кермувальника патрульні оформили постанову за частиною 5 статті 122 КУпАП та наклали стягнення у вигляді штрафу у сумі 1020 гривень.
З початку року поліцейські оформлими близько 80 матеріалів на водіїв за порушення вимог частини 5 статті 122 КУпАП.

Відповідно до неї, зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки), а так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака «Водій з інвалідністю» – тягне за собою накладення штрафу від 1020 до 1700 гривень.

Патрульна поліція закликає водіїв паркуватися згідно з ПДР і пам’ятати, що місце на парковці для осіб із інвалідністю призначене тільки для них.

 

Автор: Тетяна Правдива

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS