Новини
Суспільство

Врятувати президента: як хмельничани відреагували на проблему кадрових призначень

Хмельницька область залишається чи не єдиною в Україні, де досі не призначено голову обласної державної адміністрації. Вадима Лозового, який очолював ХОДА з 19 травня 2018 року, було звільнено з посади 11 червня цього року. Відтоді тимчасово обов’язки голови Хмельницької ОДА виконує Володимир Кальніченко.

На вчорашньому прес-марафоні президенту України Володимиру Зеленському, серед інших, поставили питання про те, коли Хмельницька область нарешті отримає постійного очільника. За словами президента, кадрове призначення гальмується через брак кандидатів на посаду голови ОДА.

“Така складна ситуація з цими губернаторами. Мені показують, приносять одну-дві людини на область, які хочуть бути губернаторами. Ніхто не хоче, ніхто не може”, – сказав Володимир Зеленський.

І додав, що більшість кандидатів відмовляється від посади губернатора через замалу зарплату.

Хмельничани практично миттєво відреагували на заяву президента. Традиційно – у соцмережах. Своєрідний флешмоб під умовною назвою “Йду в губернатори” запустив у Фейсбуці Олег Шимілін, опублікувавши пост наступного змісту:

Все, друзі я буду йти на посаду голови Хмельницької ОДА! Так як, ніхто не хоче як казав президент… то я піду)

У коментарях вже зібралося чимало охочих скласти конкуренцію та “консультантів”.

“Не забудь документи направити”, “…почитай, друже, Марка Твена!”, “А скільки це коштує?”, “Будемо конкурентами!)”, “Треба рятувати президента”, “Посада заступника ще вільна?))” – відписують під дописом хмельничани.

Отож поки президент обирає, у Фейсбуці альтернативний кастинг триває.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS