Новини
Події

Підприємства Хмельниччини представили свої розробки на міжнародній виставці зброї

Виставка “Зброя та безпека‑2019” проходить у Києві з 8 до 12 жовтня 2019 року. Мета заходу – поглибити військову та військово‑технічну співпрацю вітчизняної оборонної промисловості із зарубіжними країнами‑партнерами. 

Серед низки  новинок зброї та військової техніки, представлених на виставці, є й розробки підприємств Хмельниччини.

Одна з них – реактивна система залпового вогню “Берест” – є глибокою модернізацію 122-мм РСЗВ БМ-21 “Град”, яку “Шепетівський ремонтний завод” здійснив за власні обігові кошти. Перевагою цієї моделі є повна імпортозаміщеність – в її виробництві використовуються лише українські комплектуючі, включаючи нове шасі вітчизняного виробництва.

Також на виставці демонструвалися розробки ДП “Новатор” – “Оберіг-С” та “Оберіг-Н”.

“Оберіг-С” призначений для захисту стаціонарних об’єктів від радіокерованих підривів закладок в начинених вибухівкою автомобілях, що наближаються до об’єкта, а також рухомих засобів (рухомих колон, одиночних бойових і транспортних засобі) шляхом запобігання радіокерованого підриву вибухових пристроїв.

“Оберіг-Н” – малогабаритний широкосмуговий передавач перешкод загороджувального типу. Призначений для захисту мінера від,  радіокерованого підриву іншого вибухового пристрою при розмінуванні, який може розташовуватися неподалік нього, а також може використовуватися при тренуванні радіотехнічних підрозділів в умовах присутності радіоперешкод.

Крім того, у виставці взяли участь компанії “Steel” та “Velmet”.

Довідка: У виставці “Зброя та безпека-2019” взяли участь понад 370 учасників, з них – 48 іноземних із 16 країн світу. Зокрема, за США, Польщі, Данії, Фінляндії, Бельгії, Білорусі, Австрії, Чехії, Туреччини, Німеччини, Італії, Латвії, Хорватії, Ізраїлю, Китаю, Казахстану. Національними павільйонами цьогоріч представлені США (9 компаній), Польща (5 компаній), Туреччина (14 компаній) і Чехія (3 компанії). Серед українських учасників можна побачити 36 підприємств, які ходять до складу Державного концерну “Укроборонпром”, 23 підприємства ГО “Ліга оборонних підприємств України”, два підприємства Державного космічного агентства України та ще понад 130 державних і приватних підприємств.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS