Новини
Армія

Нацгвардійцям у Хмельницькому передали металошукачі й відеореєстратори

Нові металошукачі, відеореєстратори та комп’ютерну техніку отримали хмельницькі нацгвардійці. Усе це військовій частині передали до Дня захисника України, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Обладнання купили за гроші з міського бюджету. Обійшлося все майже у 150 тисяч гривень. Військові кажуть — частина нової техніки вже “в роботі”.

“Бодікамери будуть застосовуватись під час патрулювання, як і відеореєстратори. А металошукачі потрібні для обшуку затриманих”, – розповідає заступник командира військової частини Сергій Лук’янчиков.

Одна з обновок – металошукач фірми Garrett. Коштує близько 10 тис. грн. Такі ж використовують захисники на Сході України, розповідають військові. Прилад надійний і точний. Раніше у нацгвардійців був лише один такий.

“Він показує до 50 сантиметрів точність, де лежить вибухонебезпечний предмет. Налаштовується він на дорогоцінні метали, на кольорові метали”, – пояснює військовослужбовець Нацгвардії Юрій Бабій.

Гроші на придбання виділили у рамках програми підтримки військових частин міста, яка прийнята ще 2016 року й успішно працює.

“Ми допомагаємо всім. Нацгвардії вже 4-й рік. З року в рік виділяємо кошти й купуємо обладнання. Допомагаємо безпосередньо покращенням матеріально-технічного стану. Цього року десь на понад 200 тис грн допомогли, а з часу дії програми – тисяч 700-800 грн”, – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

“Хочемо, щоб Нацгвардія несла відповідально службу, як це робить зараз, а Хмельницький залишався містом номер один за рівнем безпеки для громадян”, – додав він.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS