Новини
Армія

У хмельницьких нацгвардійців – молоде поповнення

Перша черга молодого поповнення прибула сьогодні до хмельницької військової частини 3053 Національної гвардії України. Дев’ять юнаків з Чернівецької області поповнили ряди гвардійців, аби протягом 18 місяців проходити строкову військову службу, опановувати нові знання та навички у справі мужніх чоловіків – з захисту своєї країни, миру та спокою її громадян.

Юнаків зустрів тимчасово виконуючий обов’язки командира військової частини майор Сергій Лук’янчиков. Він розповів про завдання, які виконує Національна гвардія України в цілому та зокрема – військова частина 3053.

«Багато моїх друзів служили в Нацгвардії, тому знаю про службу у цьому формуванні «з перших уст». Коли отримав повістку, вже точно знав, що хочу служити саме в Національній гвардії. Труднощів не боюся, готовий до того, що легко не буде, особливо на початку, але вважаю, що головне – правильне налаштування. Усі, хто відслужив, як правило, згадують лише хороше. Загалом, задоволений, що проходитиму службу саме у цій частині, перші враження – позитивні», – поділився один з новоприбулих 20-річний солдат Мар’ян Ластівка.

Молоді бійці вже пройшли медичний огляд у військовій частині та отримали новеньке гвардійське обмундирування.

До прийняття військової присяги з юнаками буде проведено навчальний збір, під час якого молоді воїни опанують навички з тактичної, вогневої, фізичної та стройової підготовки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS