Новини
Статистика

Найбільше на Хмельниччину імпортують з Європи

За дев’ять місяців поточного року варість товарів, імпортованих на терени Хмельницької області, склала 14, 7 мільярда гривень, повідомляє прес-служба Хмельницької митниці ДФС.

До топ-п‘ятірки основних партнерів-імпортерів увійшли Польща, Німеччина, Італія, Бельгія та Росія. Вони забезпечили ввезення на територію області понад 50 відсотків усієї виробленої за кордоном продукції.

Щодо номенклатури імпорту, то з Європи на терени Хмельниччини надійшло вугілля кам’яне, комплектне технологічне обладнання для осушування, очищення та зберігання зернових культур, обладнання, призначене для наповнення, сортування, закручування та маркування пляшок, вироби з чорних металів, запчастини для автомобілів та сільгосптехніки, машини, що використовуються у текстильній промисловості, килимоткацькі верстати, сідельні тягачі, промислові лінії для хімічної промисловості, зерносушарки, косарки для газонів, полімери та пряжа.

З Росії імпортовано товари вартістю 1,5 мільярда гривень. Переважно це твели для ядерних реакторів, прокат плоский зі сталі, насоси, скло неармоване, арматура сантехнічна, сітка синтетична.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS