Новини
Армія

На Хмельниччині випробовують турецькі безпілотники

На старокостянтинівському військовому аеродромі бригади тактичної авіації імені Петра Франка протягом двох днів тривають функціональні льотні випробування безпілотного авіаційного комплексу Bayraktak ТВ2.

Bayraktak ТВ2 – оперативно-тактичний, багатоцільовий літальний комплекс, має потужну оптико-електронну систему, здатний виявляти і відстежувати цілі на десятки кілометрів в тилу ворога і передавати координати виявлених цілей на командний пункт.

Відповідно до затвердженої програми випробувань, під час польотів поетапно перевірялись бойові можливості літальних апаратів, основні етапи режиму польоту та встановлення підвісу, зліт зі злітно-посадкової смуги, набір максимальної висоти, орбітальний політ на цій висоті та посадка на місце зльоту. Також перевірялась і працездатність командного пункту, основної та аварійної системи живлення.

Безпілотні літальні комплекси значно посилять наші бойові спроможності щодо ведення розвідки, надання цілевказання артилерійським підрозділам та виконання спеціальних завдань з допомогою високоточних засобів ураження, – зазначив начальник  управління безпілотної авіації штабу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Тарас Потягач.

На початковому етапі та протягом гарантійного терміну експлуатації БПЛА українським військовим, які пройшли відповідні курси підготовки, надаватимуть допомогу турецькі фахівці, представники фірми виробника «Baykar Makina».

Після випробувальних польотів розпочнеться активне бойове злагодження екіпажів та ланок підрозділу до виконання завдань за призначенням.

Сергій Жмурко. Фото автора.

#АрміяInform_Хмельницький.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS