Новини
Суспільство

Дві смерті у Хмельницькому: чому мовчить поліція?

Нагадаємо, 18 жовтня, близько 13.30, на перехресті Старокостянтинівського шосе та вулиці Водопровідної в результаті зіткнення двох транспортних засобів постраждала 11-річна Софія Чорнобай, яка стояла на тротуарі біля пішоходного переходу. Мотоцикл, який врізався на великій швидкості у «Мерседес», відкинуло на дитину. Її з численними травмами та у стані травматичного шоку доставили до реанімаційного відділення Хмельницької обласної лікарні. Декілька годин медики боролися за життя дівчинки, проте врятувати її не змогли. 37-річний мотоцикліст отримав тілесні ушкодження і також був доставлений до лікарні. За кермом автівки, за попередньої інформацією, перебував 69-річний громадянин Туреччини.

Наразі, через тиждень після події, це практично вся інформація, відома про резонансну ДТП. Лише журналістам 33 каналу вдалося отримати кадри з камери відеоспостереження, розташованої на кафе по сусідству, де видно момент зіткнення. Іншої інформації щодо події та про осіб, причетних до неї, – немає. Більше того, з офіційного сайту Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області зникла новина, на яку посилалися ЗМІ (як регіональні, так і всеукраїнські).

Відсутня також інформація на сторінці у Фейсбук Патрульної поліції у Хмельницькій області – від новини правоохоронців, оприлюдненої після події, залишився лише скріншот, зроблений редакцією, та неробоче посилання у Фейсбук.

Ще одна надзвичайна ситуація, яка днями сталася у центрі Хмельницького – загибель людини внаслідок падіння з вікна багатоповерхівки. Нагадаємо, це сталося 22 жовтня на вулиці Володимирській. Потрапивши на місце за кілька хвилин після події, журналісти нашого видання описали те, що побачили на власні очі та почули від випадкових перехожих, свідків та родичів. Офіційної інформації, оприлюдненої через засоби комунікації з громадськістю, донині немає. Є лише коментар хмельницькому телеканалу, в якому поліція підтверджує версію самогубства та спростовує версію нещасного випадку, яку поширили у соцмережах хмельничани.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS