Новини
Суспільство

Красу заповідників Хмельниччини показали з повітря (ФОТО)

Світлини двох заповідників Хмельниччини потрапили до спецномінації у  рамках конкурсу «Вікі любить Землю». Цьогоріч вперше була організована окрема номінація «Найкраща аерофотозйомка» — туди приймалися фото з дрона, квадрокоптера чи будь-якого іншого літального апарата. Фото оцінювало спеціальне журі — фахівці-фотографи з досвідом в аерофотозйомці, які відібрали найкращі світлини з повітря.

Юхимовецький гідрологічний заказник площею 45 га розташований у межах Волочиського району Хмельницької області, на південний захід від центральної частини села Юхимівці. Статус надано з метою збереження водно-болотного комплексу (болото і ставок) у долині однієї з приток річки Мшанець. На світлині видно став та, ймовірно, місце гніздування водоплавних птахів. Автор фото: Nata Mostova.

Лісогринівецький лісовий заказник розташований у межах Хмельницького району Хмельницької області, між містом Хмельницький та селом Лісові Гринівці. У 1977 створювався як парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва, але в 2010 році змінив статус на лісовий заказник. На світлині можна побачити грабово-дубові насаджень природного походження з домішками клена, берези і черешні які перебувають під охороною. Вражає перехід від природних до індустріальних ландшафтів. Автор фото: Panchuk Valentyn.

Нагадаємо, дві світлини хмельничанина Сергія Зиська потрапили до списку найкращих фотографій  «Вікі любить Землю».

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS