Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому демонтували незаконний паркан: що збудують натомість

У Хмельницькому демонтували незаконно встановлений паркан на вулиці Вокзальній, 7. На його місці збираються облаштувати тротуар, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

“Зносимо паркан, який був незаконно побудований. Вісім секцій, 2,5 метра висота. За один день все приберемо тут”, – коментує інженер КП “Хмельницькбудзамовник” Казимир Якубовський.

Вздовж цієї дороги комунальники планують збудувати тротуар. Про нього місцеві просили давно, однак навколо земельної ділянки стояли бетонні блоки і цегляний паркан. Люди змушені були ходити вздовж траси, бо більше ніде.

“У мене троє дітей, я йду з ними на зупинку і переживаю, бо з-за повороту не видно автомобілів. Тому це дуже правильне рішення – демонтувати паркан”, – каже хмельничанка Олена.

Власник однієї з будівель самовільно захопив землю, що належить місту. Про адміністративне правопорушення департамент архітектури, містобудування та земельних ресурсів повідомив власника кілька місяців тому. А 10-го жовтня виконком Хмельницької міської ради ухвалив рішення про демонтаж паркану. 

“Ми установили, що був самовільний захват землі. Власник знав, що паркан за межами його ділянки, але ніяких заходів не вжив. Щоб не створювати таких прецедентів, закликаємо мешканців бути відповідальними й дотримуватись законодавства”, – додає начальник департаменту архітектури Олександр чорнієвич

Наразі майже 60 метрів цегляної огорожі розібрали.

Нагадаємо, раніше в місті демонтували 17 незаконних конструкції зовнішньої реклами.

Детальніше – у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS