Новини
Суспільство

Мітинг за справедливість та оголошена підозра: нові деталі смертельної ДТП у Хмельницькому

Понад сотня хмельничан вийшла вчора, 31 жовтня, на головний майдан Хмельницького з вимогою покарати винних у дорожньо-транспортній пригоді, в результаті якої загинула 11-річна дитина.

Нагадаємо, 18 жовтня, близько 13.30, на перехресті Старокостянтинівського шосе та вулиці Водопровідної в результаті зіткнення двох транспортних засобів постраждала 11-річна Софія Чорнобай, яка стояла на тротуарі біля пішоходного переходу. Мотоцикл, який врізався на великій швидкості у «Мерседес», відкинуло на дитину. Її з численними травмами та у стані травматичного шоку доставили до реанімаційного відділення Хмельницької обласної лікарні. Декілька годин медики боролися за життя дівчинки, проте врятувати її не змогли.

Інформація, оприлюднена на офіційному сайті Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, на яку посилалися ЗМІ (як регіональні, так і всеукраїнські), згодом зникла.

Після страшної ДТП, яка не залишила байдужими хмельничан, минуло два тижні, і нова інформація по цій справі виявилася для містян не дуже втішною. Один з водіїв, який кермував мотоциклом, наразі перебуває під домашнім арештом. Інший, громадянин Туреччини, який був за кермом «Мерседесу», після допиту залишив територію України.

За словами Наталії Чорнобай, матері загиблої Софії, вона прийшла з родиною та небайдужими людьми на майдан Незалежності, аби вимагати справедливого розслідування дорожньо-транспортної пригоди та покарання для слідчого, який, на її думку, дозволив втекти одному з винуватців ДТП. Крім того, жінка прагне, аби депутати, очільники обласної прокуратури та поліції взяли слідство під особистий контроль. Тож з майдану хмельничани з вимогами пішли під стіни прокуратури.

За повідомленням правоохоронців, водія мотоцикла затримали у день ДТП. Йому  оголосили про підозру, а в подальшому суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту. Що до водія «Мерседесу», який є іноземцем, то Кримінальний процесуальний кодекс України вимагає вручення підозри зрозумілою йому мовою.

«Скориставшись тим, що для пошуку перекладача та  перекладу документів турецькою мовою  з метою дотримання процесуальної процедури слідчим знадобився додатковий час, чоловік залишив межі України. Працівники поліції заочно оголосили йому підозру і звернулись до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Суд дав дозвіл на затримання і доставку підозрюваного для розгляду клопотання про запобіжний захід. Наразі підозрюваний оголошений у розшук», – йдеться у повідомленні сектору комунікації поліції Хмельницької області.

Правоохоронці обіцяють, що всі винні у страшній ДТП будуть покарані.

«Покарання не уникне ні мотоцикліст, ні водій автомобіля. Ми спрямуємо матеріали кримінальної справи у Туреччину, щоб там йому оголосили підозру. Опісля там його зможуть притягнути до кримінальної відповідальності. Це забезпечить відповідна конвенція, підписана між Україною та Туреччиною», – зазначив виконувач обов’язків прокурора Хмельницької області Сергій Ромась.

Фото: Василь Камінський

Читайте також: У Хмельницькому створять нову службу для охорони служителів Феміди

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS