Новини
Суспільство

На Хмельничинні протягом дня виявили п’ять грубих порушень Правил рибальства

31 жовтня під час здійснення рибоохоронного рейду державні інспектори задокументували п’ять грубих порушень Правил любительського і спортивного рибальства.

Близько 19 години рейдова група викрила місцевого мешканця, який на річці Мшанець, поблизу с. Засадьки Хмельницького району, здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – підхватом. Порушник виловив 14 екз. карася сріблястого. Загальна вага незаконно добутої риби склала 5 кг. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 238 грн.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. У рибалки вилучили хватку, п’ять рибин та одного рака. Завдано збитків у розмірі 178,50 грн. Заборонене знаряддя лову та водні біоресурси вилучено інспекторами рибоохоронного патруля.

На обох осіб складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області для притягнення громадян до відповідальності.

Крім того, патрульні затримали трьох громадян, які добували водні біоресурси забороненими знаряддями – трьома хватками. Випадки зафіксували також на річці Мшанець поблизу с. Засадьки Хмельницького району. На всіх порушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи.

Читайте також: Незабаром на Хмельниччині заборонять ловити рибу

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS