Новини
Бізнес

У Славутському районі відкрили другу сімейну молочну ферму

Сімейна молочна ферма «Молочар», яка запрацювала в останній день жовтня у селі Довжки, – друга з відкритих у Славутському районі Хмельницької області. Загалом на теренах Хмельниччини таких підприємств працює вже шість, “Молочар” стане сьомим.

На відкриття сімейної ферми завітали начальник управління соціально-економічного розвитку агропромислового комплексу, організаційної роботи та зв’язків  з громадськістю Хмельницької ОДА Андрій Лакуста, керівництво району та Ганнопільської ОТГ, представники ТОВ «УкрМілкІнвест».

У фермерському господарстві подружжя Нікітчуків на сьогодні нараховується 10 корів та 8 телят, а також  5 га орендованої землі в обробітку. Аби сімейна молочна ферма функціонувала, як належить, реконструйовали корівник, придбали сучасне обладнання. Ферма оснащена автоматичними системами напування та доїння корів, якісним освітленням, гумовими килимками для комфорту тварин  та лабораторним обладнанням, що дозволяє фермі  досягти якості молока на рівні як мінімум першого сорту.

За кожен вироблений сімейною молочною ферою літр молока ТОВ «УкрМілкІнвест» до середньої в регіоні ціни доплачує ще близько гривні, за умови, якщо  дотримуються параметри якості молока.

У планах молодих фермерів – розширити господарство до 30 корів та придбати техніку для обробки сільськогосподарських угідь.

Довідка: У Хмельницькій області за підтримки проекту, що реалізується Кластером «Натуральне молоко» та ТОВ «УкрМілкІнвест», донедавна працювало шість фермерських господарства сімейного типу з виробництва молока:  два – в Ізяславському районі, по одному – у Полонському,  СлавутськомуКрасилівському  та Шепетівському районах.

Читайте також: На Хмельниччині з відходів добувають біогаз

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS