Новини
Вибори ОТГ

У тергромадах Хмельниччини починається підготовка до перших місцевих виборів

Перші місцеві вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах Украни (1 міській, 16 селищних, 69 сільських ОТГ) призначені на 22 грудня 2019 року. Початок виборчого процесу Центральна виборча комісія призначила на 2 листопада 2019 року. Загалом, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 380 тисяч осіб.

Нагадаємо, у Хмельницькій області вибори пройдуть у таких районах та громадах:

Ізяславський район: Сахновецька сільська об’єднана територіальна громада (до складу ОТГ входять: Сахновецька сільська рада (села Сахнівці, Влашанівка, Кропивна), Великопузирківська сільська рада (села Великі Пузирки, Мала Медведівка, Тарасівка), Тернавська сільська рада (села Тернавка, Сохужинці);

Красилівський район: Заслучненська сільська об’єднана територіальна громада (до складу ОТГ входять: Заслучненська сільська рада (села Заслучне, Писарівка, Світле, Слобідка-Чернелівська), Глібківська сільська рада (села Глібки, Говори, Трудове), Малоклітнянська сільська рада (села Мала Клітна, Велика Клітна, Вербівка, Волиця Друга, Дворик, Калинівка, Кошелівка);

Старокостянтинівський район: Сахновецька сільська об’єднана територіальна громада (до складу ОТГ входять: Сахновецька сільська рада (села Сахнівці, Киселі, Красносілка, Немирівка), Іршиківська сільська рада (села Іршики, Малишівка, Хижники, Яремичі);

Шепетівський район: Плесенська сільська об’єднана територіальна громада (до складу ОТГ входять: Плесенська сільська рада (села Плесна, Жилинці) Пліщинська сільська рада (село Пліщин).

  • Відповідно до Календарного плану, до 9 листопада включно районні виборчкоми повинні створити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) і сформувати їх склад.
  • До 11 листопада включно громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані в установленому законом порядку, можуть звернутися в ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.
  • До 13 листопада включно ТВК повинні утворити територіальні, одномандатні виборчі округи для проведення перших місцевих виборів, кількість яких має становити 1734 виборчі округи.
  • З 2 до 16 листопада включно партії повинні представити в ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій в перших місцевих виборах разом з копією статуту партії.
  • З 18 листопада починається процес висунення кандидатів в депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних місцевих виборах.
  • До 27 листопада включно триватиме подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів в депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.
  • До 28 листопада включно територіальні виборчкоми прийматимуть рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.
  • До 3 грудня включно ТВК прийматимуть рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.
  • До 4 грудня включно ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня для голосування у відповідному виборчому окрузі.
  • До 16 грудня включно ЦВК повинна ухвалити рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій.
  • До 16 грудня включно ТВК повинні забезпечити виготовлення поліграфічними підприємствами виборчих бюлетенів.

Читайте також: Хмельниччина у п’ятірці областей-лідерів зі створення ОТГ

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS