Новини
Суспільство

Знести не можна залишити: чи буде третій шанс у літньої тераси в центрі міста?

Тимчасова споруда – літня тераса біля «Проскурівської броварні» – знову під загрозою знесення. Власників майданчика біля закладу, де продають пиво і до пива, влада вдруге попередила про необхідність його демонтажу:

«Керуючись Порядком демонтажу тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та тимчасових конструкцій, затвердженим рішенням сесії міської ради від 21.09.2016 №55, тимчасова споруда, яка розміщена по вул. Проскурівській, біля будинку №44 без відповідних документів підлягає демонтажу (знесенню)».

Як повідомляє видання НГП, заклад, розміщений за цією адресою, пов’язують з екс-нардепом і хмельницьким бізнесменом Іваном Рудиком.

Вперше про демонтаж тераси, яка влітку стає прихистком для любителів пінного напою в затінку, заговорили в середині року. Тоді, 4 червня, на сайті міської ради з’явилося повідомлення від управління торгівлі Хмельницької міської ради про те, що до 6 червня споруда, на яку немає відповідних документів, має бути демонтована. Інакше її знесуть силами комунального підприємства. Проте майданчик простояв все літо аж до осені – цілий та неушкоджений.

І ось – нове попередження, від 7 листопада 2019 року. Цього разу терміну дали чотири дні – до 11.11.19, проте на середину дня 11 листопада жодних робіт, які би нагадували демонтаж тераси, навколо не спостерігалося.

Чи чекатиме влада ще п’ять місяців, аби втретє попередити власників про необхідність демонтажу, чи знесе літній майданчик силами комунальників – побачимо.

Читайте також: СІЗО в центрі Хмельницького обгородили колючим дротом: реакція соцмереж

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter