Новини
Політика

Ні розпродажу України!

Під таким гаслом в офісі Хмельницької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» відбулась прес-конференція для регіональних ЗМІ, яку провів  голова хмельницьких «батьківщинівців» Олег Лукашук.

«Відкриття ринку сільськогосподарської землі, яке намагається протягти партія влади – це афера і катастрофа, наслідки якої неможливо буде виправити!» – зауважив Олег Григорович, – «Україна має 42 мільйони гектарів сільськогосподарської землі. Це 72% території України. Земля – не товар! Її кількість обмежена і не відновлюється. Продавши землю, ми ніколи її не повернемо».

Із цим важко не погодитися, адже Закон про ринок землі, внесений на розгляд Верховної Ради, дозволяє не лише продавати по 200 тисяч гектарів в одні руки, він не встановлює запобіжників від продажу землі іноземцям.  Через що українські чорноземи можуть опинитися в руках іноземців. У тому числі – з країни-агресора.

Як свідчить останнє соціологічне дослідження групи «Рейтинг»,

73% українців – проти продажу землі,

81% українців – проти продажу української землі іноземцям, а

74% українців – за проведення референдуму з цього питання. 

231 місцевих рад, у тому числі Хмельницька обласна та 19  міських і районних рад Хмельниччини, ухвалили рішення про неприпустимість запровадження ринку землі.

«Саме тому «Батьківщина», як справді всенародна партія, голосуватиме проти відкриття ринку сільськогосподарської землі і робитиме все можливе, щоб не допустити ухвалення цього закону», – зазначив Олег Лукашук.

Тому партія «Батьківщина» і її лідер Юлія Тимошенко вимагає: 

  • провести Всеукраїнський референдум, на якому українці мають вирішити, можна чи не можна відкривати ринок сільськогосподарської землі (взагалі, а не лише іноземцям!); 
  • створити Державний фонд, який зможе викуповувати приватні паї за ринковими цінами у тих власників, які хочуть продати свою землю; 
  • негайно зняти з розгляду всі законопроєкти про відкриття ринку землі; 
  • ухвалити продовження мораторію на продаж землі ще на рік.

 НЕ ДАМО ВЛАДІ РОЗПРОДАТИ ЗЕМЛЮ, РОЗПРОДАТИ УКРАЇНУ!

В. Петренко

Читайте також: «Батьківщина» Хмельниччини: Жодних законів про продаж землі без референдуму

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter