Новини
Фінанси

Бюджет-2020: як голосували нардепи від Хмельниччини

Законопроєкт про бюджет на наступний рік в першому читанні Верховна Рада України ухвалила 18 жовтня. Тоді низка депутатів розкритикували документ за низькі соціальні стандарти та темпи економічного зростання.

Депутати від Хмельницької області – семеро від «Слуги народу» та Віктор Бондар з депутатської групи «За майбутнє» – натиснули кнопки «за».  Не голосували позафракційний Сергій Лабазюк та Олександр Герега (депутатська група «За майбутнє»).

Всього 18 жовтня за запропонований законопроєкт проголосували 255 депутатів.

Вчора, 14 листопада, Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2020 рік. Цього разу «за» проголосували 283 депутати.

Відповідно до даних поіменного голосування на сайті Верховної Ради України нардепи від Хмельницької області голосували так: шестеро представників пропрезиденської фракції «Слуга народу» (крім Олексія Жмеренецького, який був відсутній) натиснули кнопки «за». Також свої голоси за бюджет віддали позафракційний Сергій Лабазюк та Віктор Бондар з депгрупи «За майбутнє». Його колега Олександр Герега – не голосував.

За даними Міністерства фінансів України, у бюджеті 2020 доходи мають скласти 1,09 трильйона гривень, а видатки — 1,18 трильйона гривень. Від 1 січня мінімальна зарплата становитиме 4723 гривні (зараз – 4173 гривні). Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становитиме: від 1 січня – 2027 гривень, від 1 липня – 2118 гривень, від 1 грудня – 2189 гривень. Прогнозований курс долара – 24,8-27 гривень, повідомляє сайт «Є».

Також у бюджеті заклали 73,7 мільярда гривень на будівництво та ремонт доріг. На реалізацію земельної реформи передбачено 4,24 мільярда. Субвенція на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» – 3,5 мільярда гривень. Видатки на національну безпеку і оборону становитимуть 245,8 мільярда гривень.

Читайте також: Хмельничани можуть пройти дороговартісне обстеження за рахунок бюджету

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter