Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому взялися за реорганізацію громадського транспорту

Днями хмельничани бачили у місті вже дещо забутий транспорт – на вулиці Хмельницького виїхав великогабаритний двосекційний автобус-гармошка.

За словами заступника Хмельницького міського голови Андрія Бондаренка, автобус обкатував новий перевізник – приватне підприємство «Автогаз-захід». Випробовували транспорт на маршруті №2, аби визначитися, чи можна його використовувати на вулицях Хмельницького. Зрештою дійшли висновку, що наразі такий автобус для вулиць міста не підходить. Коментуючи таку інформацію, хмельничани дивуються, як раніше вулицями міста курсували не лише автобуси – гармошки, а й тролейбуси.

Нагадаємо, ПП «Автогаз-захід» разом з ФОП Марценюк В.М. та ТОВ «Рембуд-транс» виграло  конкурс з перевезень пасажирів на автобусних маршрутах міста. На маршруті №2 новий перевізник планує використовувати великогабаритні автобуси з низькою підлогою.

Також на вулицях Хмельницького має побільшати комунального транспорту. Аналіз, проведений комунальним підприємством «Електротранс» показав, що за дев’ять місяців поточного року платний пасажиропотік у місті, порівняно з аналогічним періодом 2018-го, зменшився на 1 мільйон 100 тисяч пасажирів. За словами керівника підприємства Віктора Паламарчука, це, зокрема, пов’язано з тим, що хмельничани віддають перевагу більш швидким та маневреним маршруткам. Тож комунальники хочуть випустити на дороги міста більше транспорту і відкоригувати інтервали його руху, аби скласти якісну конкуренцію приватним перевізникам.

Менше ніж за місяць, з 11 грудня, на вулицях Хмельницького з’явиться новий автобус – №3. Він курсуватиме за маршрутом «Філармонія – Озерна» і охопить вулиці: Панаса Мирного, Озерну, Степана Бандери та Кам’янецьку. Розвертатиметься поряд із Кам’янецьким переїздом.

Крім того, 12 старим тролейбусам, які вже не можуть повноцінно працювати на маршрутах, дадуть друге життя. В «Електротрансі» їх планують розібрати на запчастини, а все, що залишиться, здати на металобрухт. Попередньо транспортні одиниці мають списати. Як розповідають в КП «Електротранс» ці тролейбуси вже не використовуються в середньому два-три роки.

Читайте також: Коли і куди запустять нові маршрути громадського транспорту в Хмельницькому

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter