Новини
Суспільство

Спецпризначенця з Хмельниччини нагородять за небайдужість до Барсика

Історія з собакою Барсиком, якого на дорозі Хмельниччини врятував небайдужий військовий, отримала продовження. На кричущу подію відреагував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. На своїй сторінці у Фейсбук він оприлюднив відео події та зазначив, що небайдужого чоловіка, який зупинив шкуродера, представлять до нагороди.

Хочу особисто висловити подяку небайдужій людині, яка зупинила негідника – Олександру Зоріну. Він найближчим часом буде запрошений до Голови Національної поліції Ігоря Клименко для вручення нагороди за свою небайдужість, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, подія, яку вже декілька днів обговорюють не лише на Хмельниччині, а й в Україні та навіть за її межами, сталася неподалік від села Кузьмин Красилівського району Хмельницької області. Чоловік, в якому пізніше впізнали директора Державного архіву Хмельницької області Володимира Байдича, тягнув дорогою прив’язаного до багажника собаку. Зупинив його водій, який їхав назустріч і побачив знущання над твариною. Свій вчинок чиновник пояснив тим, що таким чином він хотів покарати собаку, який покусав його матір.

Справа набула чималого розголосу як серед зоозахисників, так і серед небайдужих хмельничан. Аби добитися справедливого покарання за знущання над твариною, містяни приходили на мітинг до управління Міністерства внутрішніх справ України в Хмельницькій області та писали колективну заяву.

Зараз покалічений Барсик разом з хмельницькими волонтерами та слідчим поліції перебувають у Харкові в експертній установі для встановлення ступеню тяжкості нанесених йому травм.

Щодо Володимира Байдича підготовлений проект підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 299 Кримінального кодексу України – «Жорстоке поводження з тваринами». Якщо прокуратура визнає, що цей злочин кваліфікується за частиною третьою зазначеної статті – жорстоке поводження з твариною вчинено з особливою жорстокістю, то директор архіву може отримати від 5 до 8 років позбавлення волі. В тому разі, якщо лише за першою частиною – він отримає або арешт до 6 місяців, або умовний термін до 3-х років.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter