Новини
Економіка

Хмельниччина продала до ЄС товарів на 231 мільйон доларів

У січні–вересні 2019 року обсяги експорту та імпорту товарів становили відповідно 450 млн.дол. США і 406,6 млн.доларів. Про це повідомляють в обласному управлінні статистики.

Порівняно з минулим роком експорт зменшився  на 0,4% (2,0 млн.дол.), імпорт збільшився на 22,9% (75,8 млн.дол.). 

Як зазначається, зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 124 країн світу.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу збільшився порівняно з січнем–вереснем 2018 р. на 11,6% та становив 231,0 млн.дол., або 51,3% від загального обсягу експорту.

“Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Німеччини, Польщі, Нідерландів, Іспанії, Бельгії, Італії. Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Туреччини, Єгипту, Російської Федерації, Білорусі”, – йдеться у повідомленні.

У загальному обсязі експорту товарів збільшилась частка насiння і плодів олійних рослин; жирів та олій тваринного або рослинного походження; залишків і вiдходів харчової промисловості; зернових культур. Натомість зменшилась частка електричних машин; молока та молочних продуктів, яєць птиці, натурального меду; їстівних плодів та горіхів; цукру і кондитерських виробів з цукру.

Імпорт товарів з країн Європейського Союзу збільшився проти січня–вересня 2018р. на 21,4% та становив 213,3 млн.дол., або 52,5% від загального обсягу.

Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини, Італії, Польщі.

Читайте також: Куди найбільше експортують товарів з Хмельниччини: топ країн

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter