Новини
Суспільство

У селі на Хмельниччині зупинку перетворили на мистецький об’єкт

В селі Солобківці Ярмолинецького району вже друга зупинка перетворилася на новий street-art об’єкт. Першу зупинку розмалювали на трасі сполучення «Житомир-Хмельницький-Чернівці». І вона й стала прикладом для інших. Тому активні мешканці громади не стали зупинятися, і планують перетворити всі зупинки громади на арт-об’єкти.

За словами головного спеціаліста відділу освіти та культури ОТГ Тетяни Шипп, на зупинках у селі люди і автобуса чекають, і спілкуються, а іноді й відпочивають. Тому й вирішили перетворити зупинки на витвори мистецтва.

Саме Тетяна Шипп, спільно із в.о. директорки Солобковецького СБК Оленою Тоболь та завідуючою Солобковецької центральною бібліотекою Анастасією Ковальчук взялися розмальовувати зупинки.

Другу зупинку розмалювали на трасі обласного значення, яка проходить через Солобківці на Віньківці. Ця зупинка має два “обличчя”: якщо їхати в бік Віньковець – можна побачити сучасний український орнамент в стилі «петриківського розпису», якщо в бік Хмельницького – видно хлопчика, який спить на місяці. На центральній стіні зупинки намалювали вірш відомої української письменниці Ліни Костенко.

Перед тим, як розмалювати зупинку, працівники комунального підприємства спочатку її відремонтували, заштукатурили дірки і вже потім взялися за пензлики.

Читайте також: ОТГ на Хмельниччині отримала новий шкільний автобус вартістю майже два млн грн

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter