Новини
Суспільство

Ялинки штучні та живі: як на Хмельниччині готуються до новорічних свят

У центрі Хмельницького, на вулиці Проскурівській, навпроти кінотеатру ім. Т. Шевченка, збирають новорічну ялинку та встановлюють дерев’яні будиночки. Місто готується до відкриття Різдвяного ярмарку, яке заплановане, як і минулоріч, на 1 грудня. Головна ялинка міста складається з металевого каркасу та штучних маленьких ялинок. Прикрашатимуть новорічне дерево у центрі міста різдвяна зірка та гірлянди.

Відкриття Різдвяного ярмарку розпочнеться з зимового шоу «Зірки запалюють ялинку». Відкриватимуть святого цього року суто місцеві виконавці та гурти: Мотор’Ролла, Stanza, Zворотня Dія, Grace, Марина Круть, Віктор Шайда, Марина Українець, Інна Гласова, Павло Дасюк, Дарина Коневега, Дар’я Сохрякова та Назарій Поляков.

У різдвяних будиночках торгуватимуть різними сувенірами, прикрасами, смаколиками та напоями. Тут же, на святковому майданчику, розташується гостина Святого Миколая. Хмельничан і гостям міста підготували шоу-програми, концерти, театралізовані дійства, колядки, щедрівки, а ще – оригінальні фотозони, фудкорти та безліч сюрпризів.

Різдвяний ярмарок у Хмельницькому працюватиме до 19-го січня.

Що ж до живих новорічних дерев, то їх вже також готують до свят. ДП “Шепетівський лісгосп” почав реалізацію ялинок гуртовим покупцям. Згодом їх продаватимуть на спеціально обладнаних ялинкових базарах. Планується, що цьогоріч дерев мають реалізувати в межах 3200 штук. Ціни на ялинки та сосни, орієнтовно, залишаться на рівні минулого року: ялинка або сосна висотою до 1 метра коштуватиме 54 гривні, деревце заввишки 1,5 метра – 72 гривні.

Легально зрубані на території лісництва дерева можна визначити за біркою зі штрих-кодом. Аби транспортувати дерева було простіше, їх упаковують у спеціальну сітку.

Читайте також: У селі на Хмельниччині зупинку перетворили на мистецький об’єкт

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter